Paneurooppa-liikkeen tunnus Kansainvälisen Paneurooppalaisen Unionin Suomen osasto Paneurooppa-liikkeen motto
Etusivu

Tavoitteet

Toiminta

Historia

PE-nuoret

Yhteystiedot

Linkkejä


Otto von Habsburg

Richard Coudenhove-Kalergin kuoltua vuonna 1973 Paneurooppa-unionin puheenjohtajaksi valittiin arkkiherttua Otto von Habsburg (s. 1912), joka on toiminut aktiivisesti Paneurooppa-liikkeessä Coudenhove-Kalergin rinnalla jo 1930-luvulta lähtien.

Otto von Habsburg on taustaltaan hyvin kansainvälinen. Hän syntyi Itävalta-Unkarin viimeisen monarkin, Kaarle I:n vanhimpana poikana. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Habsburgit joutuivat lähtemään entisen valtakuntansa alueelta maanpakoon, ja perhe on asunut mm. Sveitsissä, Madeiralla ja Saksassa. Toisen maailmansodan aikana Otto von Habsburg joutui pakenemaan kansallissosialisteja ja muutti Yhdysvaltoihin. Sieltä käsin hän yritti yhdessä Coudenhove-Kalergin kanssa vaikuttaa Euroopan sodanjälkeiseen uudelleenjärjestelyyn paneurooppalaisen ideologian pohjalta.

Toisen maailmansodan päätyttyä Otto von Habsburg palasi Saksaan jatkaakseen työtään Euroopan hyväksi. Hänet valittiin Euroopan parlamenttiin Euroopan kansanpuolueen edustajaksi jo ensimmäisissä suorissa vaaleissa 1979, ja hän toimi europarlamentaarikkona neljän kauden eli 20 vuoden ajan.

Otto von Habsburg on kirjoittanut useita kirjoja ja hän matkustaa edelleen ympäri Eurooppaa ja koko maailmaa tehden Paneurooppa-aatetta tunnetuksi.

Otto von Habsburg.

Ylös